LogoStukadoorsenafbouwbedrijfpeters

Glad Pleisterwerk

sausklaar of behangklaar opgeleverd
Glad pleisterwerk is een wand- en plafondafwerking waarbij de muren en plafonds spiegelglad worden opgeleverd.  Na droging dienen deze nog wel gesaust of gespoten te worden ( airless latex spuiten ) deze diensten kunnen wij ook aanbieden. Als de muren uitgeraapt zijn kunnen ze meteen worden voorzien van glad pleisterwerk. Alle oneffenheden worden hiermee verwijderd en krijgt u een glad en egaal oppervlak. Dit is belangrijk voor het sausen want iedere oneffenheid blijf je zien als het gesaust is. Het is een moderne wandafwerking waar steeds meer vraag naar is, het is tijdloos en in iedere gewenste kleur te sausen, tevens is dit ook de beste ondergrond voor muurschilderingen. Een groot voordeel is dat eventuele beschadigingen die er door de loop van de jaren in kunnen komen, gemakkelijk zijn te herstellen, en na opnieuw sausen niet meer zichtbaar zijn.

Airless Latex Spuiten

muren en plafonds met latex / verf spuiten
Met airless latex spuiten en verfspuiten kan superstrak werk afgeleverd worden. De latex wordt aangebracht met een professionele airless spuitmachine. Dit gaat aanzienlijk sneller dan het traditioneel rollen van latex. Uiteraard is airless latex spuiten ook veel egaler en strakker, vooral op glad stucwerk is het eindresultaat esthetisch erg fraai.

Voordelen van airless spuiten zijn:
 • mooier en sneller dan rollen;
 • egale en strakke afwerking;
 • esthetisch erg fraai.

Schuurwerk

wanden en plafonds
Schuurwerk is een zeer fraaie eindafwerking voor wanden en plafonds. Hierbij wordt een vlamstructuur aangebracht in het werk, wat een schaduweffect geeft. Deze eindafwerking is door zijn vochtregulerende eigenschap zeer geschikt voor badkamers en andere vochtige ruimtes. Natuurlijk kan dit ook gerealiseerd worden in ieder ander vertrek.

Sierpleister

spachtelpleister - spachtelputz
Spachtelputz/spachtelpleister is een sierpleister met een regelmatige korrelige structuur op basis van een kunsthars- gebonden product. Deze afwerking is zeer duurzaam door zijn stoot- en krabvastheid. Deze afwerking is tevens te maken in elke kleur en korrelgrootte. Zo hoeft het niet meer gesaust te worden en is het in één keer klaar.

Wordt veel toegepast in woonkamers , entree’s en de trapopgang.

 

Exclusieve wandafwerkingen

betonlook, terrastone, stucco, leemstuc etc.
Onder deze speciale afwerkingen vallen bijvoorbeeld leemstuc, stucco, betonlook en terrastone. Deze afwerkingen geven uw ruimte een bijzondere, unieke uitstraling. Neem contact met ons op voor meer informatie hierover.

Lijsten en Ornamenten

kooflijsten - gordijnkasten
Kooflijsten zijn lijsten die worden aangebracht tussen wand en plafond. De lijsten zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en afmetingen. Als u geen keuze kunt maken uit het uitgebreide assortiment, dan kunt u ook een geheel eigen ontwerp aanleveren. Misschien heeft u al bestaande lijsten; deze kunnen nagemaakt worden voor bijvoorbeeld een nieuwe aanbouw. Er zijn speciale gordijnkoven leverbaar waar de gordijnen achter gehangen worden. De gordijnrails wordt onzichtbaar weggewerkt en de gordijnen komen als het ware uit het plafond vallen, wat een zeer fraai effect heeft.

Machinaal Stucwerk

met een mortelpomp machine
Stukadoors- en afbouwbedrijf Peters beschikt over machinale stucwerktechnieken. Machinaal stukadoren is een techniek om het arbeidsintensieve stukadoren te verlichten. Hoewel de term machinaal doet vermoeden dat het vanzelf gaat, blijft het handwerk.
 
Voordelen van machinaal stukadoren zijn:
 • het gaat sneller dan traditioneel stucadoren;
 • grote laagdiktes;
 • lichter voor de vakman;
 • ideaal voor nieuwbouw en renovatie omdat in korte tijd;
  grote oppervlaktes kunnen worden afgewerkt.

Buitengevels

buiten stucwerk en gevelisolatie

Er bestaan diverse mogelijkheden voor het afwerken van buitengevels, bijvoorbeeld:
Gladde wandafwerking, Schuurwerk, Sierpleisters.

Wij adviseren u graag over:
probleemoplossingen, Isolatieverbetering en afwerkingen.

Restauratie en Renovatie Werkzaamheden

voor bedrijven en particulieren
Wij zijn ook vakkundig in restauratie werkzaamheden. Dat wil zeggen dat het stucwerk zoveel mogelijk in de oude staat wordt terug gebracht. Dit geldt zowel voor plafonds en wanden. Denk hierbij ook aan restauratie van bv sierlijsten. 
Ook kunnen wij het stucwerk aan uw pand renoveren.
 • wanden en plafonds voorbereiden voor stucwerk;
 • verwijderen van loszittende oude stuclagen, oud behang en verflagen;
 • plaatsen van stucplaten i.v.m. afwerking; 

 

Natuurlijk zorgen we ervoor dat het bouwafval netjes wordt afgevoerd.

Herstel van stucwerk na waterschade

wanden en plafonds
Waterschade is altijd vervelend.

Het kan bijvoorbeeld komen door een kapotte waterleiding , afvoer of een lekkage op het dak. Wij zijn gespecialiseerd in het herstellen van dit soort problemen.
In de meeste gevallen wordt dit vergoed door de verzekering.

Neem vrijblijvend contact met ons op.